Linóleum

Padló 101: újra divat a nagyi linóleuma!

Miért jó választás az innovatív technológiával készült vinyl padló? Ártalmatlan az egészségre, kompatibilis padlófűtéssel, bútortologatással, mezítláb táncolással, farokcsóválással: íme az új formába öntött linóleum! Takard el a kopott parkettát stílusos dizájnnal, frissítsd fel a teret!

Ég a padló a gyártók talpa alatt

Az elmúlt egy-másfél évtized lefolyása alatt alaposan megváltozott a padlóburkolatok világa, és a felfokozódott piaci versenyhelyzet arra készteti a gyártókat, hogy évről évre új technológiákkal rukkoljanak elő. Innovatív megoldásokat találni költséghatékony alapanyag-felhasználásra, tartósságra, egyszerű kivitelezésre – mindezt az aktuális divattal összhangban – pedig nem könnyű feladat.

Ma már minden létező anyagtól minden elképzelhető dizájnt elvárunk: a kőburkolat fapadló akar lenni, a PVC pedig márvány. A fát tetováljuk, a legmenőbb tapéták bekúsztak a lábunk alá. Nehéz eligazodni a piacon, hiszen minden terméktípus mást és mást ígér – de ha tanácsra van szükséged, a MODIZ EnteriŐreire számíthatsz! Alaposan körbejártuk a témát, sőt, kedvenceink is vannak!

Linóleum, vinyl, LVT vagy amit akartok

Az egyik toplistás befutó a vinyl padlóburkolat, más néven LVT (luxury vinyl tile). Köznyelvi hanyagsággal linóleumnak is hívják, pedig alapvetően már más anyagról van szó, mint amit még a nagyszülőknél láthattunk. A vinyl egy félkemény, szintetikus padlótípus, amelybe mesterien belekomponáltak minden olyan tulajdonságot, ami más padlóburkolatnál hiányosság volt – elhagyva a zavaró tényezőket és hibákat. Mutatjuk:
Vinyl padló

“Win-vinyl”

 • A vinyl nem sztatikus, nem hömpölyög rajta porcica.
 • Csendes, nem kopog: bátran vágtázhatsz rajta szexi magassarkúban vagy sunnyoghatsz lábujjhegyen éjszakai hűtővadászatra – nem fog elárulni senkinek!
 • Önmagában is szigetel: hőhidat képez, csodás melegérzet adva, emellett kompatibilis padlófűtéssel.
 • Akár meglévő kemény burkolatra is rakhatod, hiszen egyes típusai mindössze 3 mm vastagok. (Szóval ki fog nyílni az ajtó, ne aggódj! Azért ha bontás nélkül akarod megúszni a padlófelújítást, engedd, hogy előtte véleményezzük a terepet – mert lehet, hogy az aljzatkiegyenlítést nem tudod megkerülni.)
 • Vízálló – olyannyira, hogy ha nem akarsz a lakásban burkolatváltást, a vinylt bátran beviheted a fürdőszobába is. Sőt, még falra is burkolhatod!
 • Elfelejtheted a küszöb-dilatációt! (Csak a fal mentén, a szegélyeknél kell ráhagyni kicsit – ez még egy jó pont az esztétikára.)
 • Ha valamilyen extrém okból kifolyólag sérülne egy modul, nem kell visszabontani az egész padlót: elegendő az adott elemet cserélni.
 • Szupergyors és egyszerű kivitelezés: vízmérték, sniccer és egy kompakt oktatóvideó a Youtube-ról – párterápiaként, baráti lazulásként szakember nélkül is lerakható. (Szakemberrel persze még profibb lesz, de se vele, se nélküle nem jár kosszal, hangzavarral.)

Ha valamibe bele akarnál kötni, akkor maximum az árán találsz fogást: a jó minőségű, egészségre ártalmatlan, egységes, szép dizájnnal készített típusok ugyanis bizony 10 000 Ft/nm-nél kezdődnek. Az ennél kedvezőbb árfekvés már feltételezi, hogy a burkolat nem tudja garantálni mindazt a sok jót, ami miatt mi a kedvenceink közé emeltük.

A MODIZ-féle talpalávaló

Nézzük, mi az, amit a nálunk kapható vinyl padlók a fentieken felül nyújtani tudnak:

 • 10-15-20 éves garancia felhasználási területtől függően;
 • az összes létező elismervény, hogy egészségre ártalmatlanok – még akkor is, ha padlófűtéssel használod azokat.
 • Olyan dizájnkínálat, hogy hanyatt esel: a fától a kőn és a betonon át egészen a fémig. Az országban először emellett a MODIZ-ban olyan szőttes hatással is találkozhatsz, amitől biztosan elakad majd a szavad!
 • Válogatott felületdizájn garantálja, hogy a nyomtatott mintázat és különféle motívumok nagy területen sem fognak ismétlődni, gagyi hatást kelteni.
 • Extra méretű modulokkal várunk, hogy még tovább fokozhassuk a válogatás lehetőségének örömét!

Olyannyira szeretjük a vinylt, hogy az áruházban több típus is végigvonul. Gyere el hozzánk személyesen, mi pedig megmutatjuk: mennyire strapabíró, mennyire halkan jár rajta a kutya, milyen egyszerű feltisztítani róla kávét. Borítékoljuk, hogy te is ugyanúgy bele fogsz szeretni, ahogyan mi!

Megosztás:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legutóbbi bejegyzések

Kérdésed van?