A lakásépítési trendek már kb. 30 éve az egylégterű konyha-nappali funkciót részesítik előnyben – amit persze lehet vitatni, hogy jó vagy sem – a berendezéskor azonban komoly fejtörést jelent a praktikumot a térélménnyel kombinálni. A folyamat első lépése a konyhabútor kiválasztása, amelyet méretében általában mindenki ki is maxol. Következő gondolatként a lehető legnagyobb kanapét adjuk a térnek, majd pedig jön a fejcsóválás, hogy vajon mekkora étkezőfelületet bír még el a helyiség?
Ilyenkor döbbenünk rá, hogy a karácsonyi vendégvárás már problémás lehet, és, hogy a finom falatok után egyébként alig ülünk át vendégeinkkel a kényelmes nappaliba – mindenki szeret az asztalnál maradva ejtőzni. Ezért tanácsos az étkezőt nem cipőkanállal beszorítani a kanapé és a konyha közé, hanem időben végiggondolni életviteli szokásainkat, és a kényelmet szem előtt tartva megtervezni a helyigényeket.
EnteriŐrünk hasznos tippjeit az Otthonok és Kertek Magazinban olvashatod!