Jó bőr

Azt nézd, milyen jó bőr!

Bőr ülőgarnitúra: venni vagy nem venni? Mitől jó a jó bőr, és miért ilyen borsos az ára? Mikor érdemes bőr bútordarabok mellett dönteni, és hogyan tudjuk otthon a lehető legtovább megőrizni az épségüket? Összeszedtük a legégetőbb kérdéseket a témában: lássuk, ki milyen bőrt visz a vásárra!

A bőr: életforma

A bőrbútor nem kizárólag ízlés dolga, erre a választásra egy vásárló megérik. Ebben az esetben ugyanis nem csupán használatról van szó: a bőrkanapéval együtt kell tudni élni. Állandó ápolást és kíméletes bánásmódot igényel, cserébe viszont olyan komfortélményt és látványt nyújt, amivel egy szövet nem tud versenyezni. Decens, nagyvonalú, meghitt, minőségi – egyszóval páratlan!
Bőrbútor

A bőr: mesekönyv

A bőrfeldolgozás során több típusú és minőségi besorolású alapanyagot állítanak elő, ezek a mutatók határozhatják meg aztán magát a felhasználási területet. Nem mindegy, hogy az adott bőrből táska, cipő, vagy épp kanapé készül majd – hiszen minden területen mások a felhasználási kritériumok és a különböző fajtajellegek is. Míg a divatipar előszeretettel használ egzotikus bőröket (például hüllőkét), a bútoripar számára a marha- és a szarvasbőr a kiváló választás.

A nyersbőr minősége számos tényezőtől függ: az állat fajtája, táplálása, életkörülményei, vágásának módja, sőt, még az egyed neme is hatással van arra, hogy bőre milyen tulajdonságokkal bír majd alapanyagként. Emellett a feldolgozóhelyen alkalmazott technológiák és eljárások is nagyban befolyásolják a minőséget. Ahhoz tehát, hogy valóban különbséget tudjunk tenni bőr és bőr között, a gyártás folyamatát teljes egészében ismernünk kell. Ezek a szempontok szolgálnak alapul a készbőr vételárának megszabásakor, így találkozhatunk meglepően olcsó és meghökkentően drága bőr ülőgarnitúrákkal egyaránt.
Bőrminta

A bőr: befektetés

A készbőrök örökké hordozzák annak nyomait, ha az élő állatot döfés vagy szúrás érte; tövis, szögesdrót karcolta, netán szemölcsök, élősködők csípései tarkították – ezek a sérülések mind rövidítik a belőle készült bútor élettartamát. Ha a feldolgozónak súlyos nyomokat kell eltüntetnie, a bőr elvékonyodhat, esetleg nem veszi fel makulátlanul a festéket. Így fordulhat elő, hogy a jutányos áron megszerzett ülőgarnitúra bőrhuzata szakad, pedig csak egyszer gurult rajta végig a matchbox; reped és lepergeti a festéket, még ha csak nagy ritkán használjuk is a nyaralóban.
Készbőr
A MODIZ EnteriŐrei jól tudják, mit várhatsz egy bőrkanapétól. Az áruházban bátran kérdezhetsz, tesztelhetsz, hogy végül biztosan az otthonodba legjobban passzoló alternatívát válaszd! Ha úgy alakul, hogy a bőr mellett döntesz, a bútoron felül általános tisztítási és preventív ápolási tanácsokat is hazavihetsz magaddal – mert az ülőgarnitúra élettartama rajtad is múlik!

Megosztás:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legutóbbi bejegyzések

Kérdésed van?